Ψήφισμα Κοσμητείας Σχολής Καλών Τεχνών για επίθεση κουκουλοφόρων σε έκθεση

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΚΟΣΜΗΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΑΠΘ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΩΝ ΣΕ ΕΚΘΕΣΗ

Οργή και αποτροπιασμό προκαλεί στην καλλιτεχνική ακαδημαϊκή κοινότητα η πρωτοφανής χθεσινή (26.4.) εισβολή κουκουλοφόρων σε έκθεση του Σεργκέι Αντρέεφσκι.
Η έκθεση του καλλιτέχνη από τη Βόρεια Μακεδονία διοργανώθηκε στην αίθουσα τέχνης Remezzo, από το Δήμο της Καλαμαριάς, πόλη της αλληλεγγύης, της προσφυγιάς και του πολιτισμού.
Σύμφωνα με τα σχετικά δημοσιεύματα και όπως προκύπτει από βίντεο που ανάρτησαν οι ίδιοι στο Διαδίκτυο ως δράστες της ενέργειας εμφανίζονται μέλη της Χρυσής Αυγής. Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, που έχει καταδικαστεί ως τέτοια από την Ελληνική Δικαιοσύνη, εισήλθαν απειλώντας τις διοργανώτριες και τους διοργανωτές και ανάγκασαν τον καλλιτέχνη να κατεβάσει τα έργα του. Ακολούθησαν πρακτικές αντιποίησης Αρχής, με ανάρτηση χαρτιών που έφεραν με μεγάλα κόκκινα γράμματα τη λέξη «απαγορεύεται» και «σφράγιση» του χώρου με κόκκινες ταινίες, ενώ σκόρπισαν φυλλάδια με εθνικιστικό περιεχόμενο.
Η Κοσμητεία της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τη βάρβαρη εισβολή κουκουλοφόρων σε ένα χώρο πολιτισμού, πράξη βίας που εκθέτει την χώρα μας στο εσωτερικό και το εξωτερικό, και ζητά από την Ελληνική Πολιτεία τη διαρκή και αποτελεσματική προστασία των δημιουργών και των έργων τέχνης τους.

Ψήφισμα Κοσμητείας για εισβολή κουκουλοφόρων σε έκθεση

ΝΕΑ & ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Εικαστική έκθεση του 5ου εργαστηρίου του ΤΕΕΤ της ΣΚΤ στο Ινστιτούτο Goethe Θεσσαλονίκης

Διακήρυξη διαγωνισμού για τον σχεδιασμό του επετειακού Σήματος – Εμβλήματος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης για τα 100 χρόνια από την ίδρυσή του

Πρόσκληση συμμετοχής στις δράσεις του ΑΠΘ για το Europride 2024

Ανακοίνωση 7ης θερινής συνάντησης Σημειωτικής. Η σημειωτική του Υλικού Πολιτισμού

Αποτελέσματα ανάδειξης εκπροσώπου ΕΔΙΠ Σχολή Καλών Τεχνών